SchuF teollisuusventtiilit ja sokeointiratkaisut

SchuF on valmistanut teollisuusventtiileitä jo yli 100 vuoden ajan, ja osa tuotteista tunnetaan myös tuotemerkillä Fetterolf, joka nykyisin kuuluu SchuF-konserniin. Valikoimasta löytyy mm tankinpohja-, näytteenotto-, sulku-, ja säätöventtiilit. Venttiilit voidaan varustaa joko toimilaitteella tai käsikäytöllä.

Lisäksi valikoimasta löytyy myös luotettavat ja turvalliset ratkaisut putkilinjojen sokeointiin (line blind). Venttiilit tehdään mittatilaustyönä asiakkaan vaatimusten perusteella, ja ne sopivat myös vaativiin erikoiskäyttökohteisiin. Saatavilla on kattava materiaalivalikoima, josta löytyy sopivat yhdistelmät mm öljy- ja petrokemian, kemian, ja lääketeollisuuden tarpeisiin.

SchuF tankinpohjaventtiileitä käytetään nimensä mukaisesti erilaisten säiliöiden tai tankkien tyhjentämiseen. Alun perin kemianteollisuuteen kehitetyt venttiilit ovat löytäneet tiensä myöhemmin myös monelle muulle teollisuuden alalle.

Tankinpohjaventtiileitä on eri mallisia käyttökohteesta riippuen:

 • Disc bottom outlet valve on iskultaan lyhyempi, jolloin tyhjennys on hallittua (hitaampaa) ja venttiili itsessään on kompaktin kokoinen, ja toimilaitekin kevytrakenteisempi. Näitä venttiileitä käytetään laajalti myös näytteenottoventtiileinä.
 • Piston outlet valve on iskultaan pidempi, täysiaukkoinen venttiili, joka sopii nopeaan säiliön tyhjennykseen, sekä jäykemmille väliaineille joissa voi olla tukkivaa ainesta mukana.

Materiaalikirjo on laaja, ja venttiileitä saa myös vuorattuna.

 • Kokoluokat: 1”-18” (DN25-DN450). Erikoiskokoja saatavilla. Tulo ja jättöpuoli useimmiten eri kokoiset.
 • Runkomateriaalit esim: 304, 316L, Duplex, Hastelloy, Monel, Titaani, Inconel etc.
 • Vuoraus: PTFE, emaloitu, keraaminen, kumi etc.
 • Paineluokat: Class 150-300 (PN15-PN40).
 • Lämpötila-alue: -10…+230 °C (standardi, soveltuu myös kuumiin ja kylmiin kohteisiin tarvittaessa).

Katso tarkemmat tiedot tuote-esitteistä:

SchuF linjasokeointilaitteilla voidaan turvallisesti ja nopeasti eristää tiettyjä osia putkistoista. Sokeointilaitteet asennetaan kiinteästi putkistoon, jonka jälkeen niiden käyttö onnistuu yhden henkilön voimin alle minuutissa.

SchuFin tuoteperheestä löytyy kaksi eri tuotetta putkilinjojen sokeointiin: Cam-Set valve ja Cam-Slide valve. Molemmat venttiilit ovat suunniteltu samaan käyttötarkoitukseen, mutta niiden toimintaperiaatteet eroavat hieman toisistaan. Usein sokeointiventtiileitä käytetään yhdessä perinteisten sulkuventtiileiden (esim pallo- tai istukkaventtiili) kanssa. Sokeintiventtiilin etuna on muun muassa se, että ne tarjoavat visuaalisen indikaation putkilinjan sokeoinnista / avaamisesta, kun sitä perinteisestä sulkuventtiilistä ei metrien päästä useimmiten pysty toteamaan.

 • Kokoluokat: 1/2”-48” (DN15-DN1200)
 • Paineluokat: Class 150-600 (optiona jopa class 2500).
 • Runkomateriaalit: Hiiliteräs, 316. (optiona erikoismateriaaleja)
 • Lämpötila-alue: -29…+232 °C (Optiona +500 °C kestäviä rakenteita)
 • Hyväksynnät ja valmistus mm: ASME B16.5, B16.34, B31.1 ASTM F1020-86, API 590, API 598, API 2217, ISO 9001, NACE MR0175, PED 2014/68/EU

Katso tarkemmat tiedot tuote-esitteistä:

Kysy lisää SchuF-teollisuusventtiileistä ja sokeointiratkaisuista!

Autamme mielellämme löytämään sopivimmat teollisuusventtiilit ja sokeointiratkaisut SchuFin valikoimasta. Soita tai lähetä sähköpostia tuotevastaavallemme!

Lue lisää valmistajan sivuilta.

Mikko Kalliomäki

Finkova Oy
Scroll to Top